Over de BSO

 

Voor inschrijven van uw kind neem eerst contact op met onze locatie.

Voor meer informatie kijk onder de tab 'Home'.BSO ProKidz is een kleinschalige, persoonlijke buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar gevestigd aan het Groenewoudpark in Tilburg-Zuid.
Voor en na schooltijd worden kinderen door ons opgevangen waarbij door de kleinschaligheid veel oog is voor betrokkenheid, persoonlijke ontwikkeling en aandacht voor de individuele interesses en hobby’s van kinderen van elke leeftijd.
De kinderen doorlopen op de BSO twee groepsruimten: de 4+ruimte voor kinderen van 4 t/m 7 jaar, en de 8+ruimte voor kinderen vanaf 8 jaar.
De BSO is gevestigd in basisschool De Alm aan de Groenewoudstraat 70. De school heeft een omheind schoolplein.
Binnen de omheining kunnen de kinderen in alle veiligheid spelen met bijvoorbeeld fietsjes, stepjes, zandbak (met afgesloten deksel), bellenblaas, kinderwagen, skelters etc. 
Buiten de omheining is er ook voldoende mogelijkheid voor kinderen om te spelen en hun fantasie de vrije loop te laten. Daar is er de mogelijkheid tot spelen op een plein met basketbalvoorzieningen. Dit basketbalplein is gelegen aan het Groenewoudpark waar we met mooi weer kunnen spelen.
Heeft u namelijk weleens een heerlijke 'soepje' uit de natuur van onze kinderen 'geproefd'?


Wij vinden het belangrijk dat kinderen een leuke tijd hebben na school en zich oké voelen.
Tijdens schoolvakanties bedenken we thema's en zorgen voor leuke, uitdagende activiteiten, maar we laten de kinderen vooral kind zijn.
Bij ons speelt sociale ontwikkeling een grote rol; hoe gaan we met elkaar om en hoe geven we onze grenzen aan?
Hoe lossen we conflicten op en vertellen we elkaar dat wat we wel en niet willen?
Met elkaar praten en naar elkaar luisteren staat bij ons hoog in het vaandel.
Je mag alles doen wat je wilt, zolang het maar leuk is voor jezelf én de ander.

Wij werken met een beloningssysteem. Niet voor één kind met aandachtsgedrag, maar voor alle kinderen. Want wij zijn van mening dat goed gedrag beloond moet worden en daarom kan ieder kind een beloning verdienen. Elk kind mag op de laatste dag en bij goed gedrag iets leuks uit de grijpmachine pakken. Het is uitdagend en tevens goed voor de motoriek en diepte-inzicht. Kinderen van 8 jaar en ouder mogen ook kiezen punten voor het bonussysteem. Hiermee kunnen zij individueel punten sparen en omzetten naar euro's. Zij krijgen geen geld, maar mogen voor iets sparen ter waarde van het gespaarde bedrag. Dat het beloningssysteem in praktijk ook heel goed werkt blijkt uit het feit dat ouders ook thuis dit systeem voortzetten en dit systeem ook bij de Tussenschoolse Opvang wordt gebruikt.

Bij de BSO zijn er vele mogelijkheden;
Voor de jongere kinderen vanaf 4 jaar is er een ruimte (4+) met een bouwhoekje, keukenhoek, spelletjes, playmobil, knexx, lego, kapla en nog veel meer. Ook is er de mogelijkheid om er te kunnen knippen, plakken, kleien, verven en kleuren.
De kinderen van 8 jaar en ouder hebben een eigen ruimte (8+) wat een uitstraling heeft van een woonkamer met tafel, bank en tv waar ze zonder de kleinere kinderen met hun leeftijdsgenootjes kunnen spelen, gericht op hun interesses, zoals dansen, wii, kaptafel met accessoires etc. De oudere kinderen krijgen dan ook meer verantwoordelijkheid.
Uiteraard is er ook een actieve ruimte voor activiteiten waar de kinderen mogen rennen en spelen.

 

Wanneer wij op locatie zijn dragen wij groene t-shirts voorzien van ons logo. 

Zo kan iedereen ons goed herkennen en weten ouders maar ook leerkrachten welke organisatie wij vertegenwoordigen.
We hebben gekozen voor de kleur groen, omdat deze neutraal is met betrekking tot bepaalde rollen. Groen past bij iedereen.

Groen staat voor:

 Natuur

 Groei

 Rust

 Betrouwbaarheid

 Balans

 Ontspannend

 

 Wij halen de kinderen van de verschillende scholen op verschillende manieren op. Zo maken we gebruik van auto en fiets, maar ook lopend is de afstand vanaf de scholen goed te overbruggen.
Wanneer u wilt is er ook de mogelijkheid dat kinderen vanaf een bepaalde leeftijd zelfstandig van school naar de BSO mogen komen, buiten mogen spelen en/of naar huis mogen lopen.
Er is ook een mogelijkheid uw kind(eren) thuis te laten brengen.Onze BSO voldoet aan de wettelijke eisen en wordt jaarlijks door de GGD gekeurd op kwaliteit.
De rapporten hiervan kunt u hier teruglezen.
Wij werken met gediplomeerde pedagogisch medewerkers, waarvan 2 vaste medewerkers en 2 invalmedewerkers.

 

Hits: 33483